De omgeving en mogelijkheden

In de Montferlandse bossen en haar directe omgeving is volop gelegenheid om op een unieke manier actief of passief te ontspannen. Het Montferlandse bos is een afwisselend bos op een hoge stuwwal tussen Beek, 's Heerenberg, Zeddam, Braamt en Kilder omgeven door lage vlaktes. Het ruim 1800 ha. grote natuurgebied van Natuur-monumenten en de stichting Huis Bergh omvat tevens een aantal natuurvriendelijk bebouwde akkers, die als een zoom rondom het bos liggen. Door de hoogteverschillen is het wandelen hier en daar wat zwaar. De prachtige vergezichten maken de inspanningen meer dan goed.

 

Men kan individueel of met een groep recreëren in een omgeving die rust en historie uitstraalt. De mogelijkheden in het heuvelrijke Montferland en het nabije rivierlandschap van de Rijn zijn groot. Behalve wandelen in de bosrijke omgeving van uitspanning ’t Peeske kan men mountainbiken, paardrijden, Nordic walken op prima bewegwijzerde routes.

Wat dacht u van een bezoek aan het nabij gelegen Duitse plaatsje Elten en de 82,4 meter hoge Eltenberg met de 57 meter diepe Romeinse Drususput.

 

Of met een echte diligence vanaf uitspanning 't Peeske vertrekken naar een volgende bestemming in de omgeving zoals een bezoek aan kasteel Bergh, een wijnproeverij op een heuse wijngaard, een golfclinic op een nabij gelegen golfbaan...

 

Graag verzorgen wij uw lunch of diner, high tea, een brunch of buffet en verkennen wij desgewenst samen met u de mogelijkheden voor aansluitende activiteiten. Zie hiervoor onder activiteiten op maat.